IF-VF technologie

Ontwikkeling gaat steeds maar door, ook in de banden sector.Lang geleden gingen we van diagonaal naar radiaal banden.
De laatste jaren volgen de ontwikkelingen zich in een heel snel tempo op, een van de die nieuwste ontwikkelingen is de zo geheten IF en VF technologie.
Deze technologie is eigenlijk ontstaan door de vraag van machine fabrikanten die zoekende waren naar banden met nog meer draagvermogen bij hogere snelheden.

  • IF

Staat voor Improved Flexion ofwel verbeterde flexibiliteit van de band.
Dit resulteert in 20 % meer draagvermogen bij een gelijkblijvende spanning ten opzichte van de standaardband in dezelfde maat.

andersom: bij 20 % minder spanning heeft deze band een gelijk draagvermogen ten opzichte van de standaard in dezelfde maat.

  • VF

Staat voor Very high Flexion.
Dit type band doet er nog een schepje boven op vergeleken met de IF, deze band kan bij een gelijkblijvende spanning 40% meer draagvermogen aan en heeft bij 40% minder spanning nog steeds het zelfde draagvermogen ten opzicht van een standaard band in dezelfde maat.

 

In Nederland is de landbouw erg intensief, de grondprijs is hoog, daarom willen we met ons allen het rendement zo goed mogelijk benutten.

De IF-VF banden zijn dus een mooi alternatief om zwaardere machines toch met de gewenste lagere luchtdruk zowel op het land als over de weg in te kunnen zetten.